Inrichten badkamer te Kortrijk

Het betrof een grondige renovatie van een oude badkamer in een herenwoning in Kortrijk.

De opdrachtgever wou een grote 'gezins'-douche, een bad en een wastafelmeubel in een fris, moderne en ruime badkamer onderbrengen op de verdieping van zijn oude herenwoning. Echter zo'n herenwoningen hebben een verdiepingsvloer uit houten roosterbalken met een bepleisterd plafond eronder.
Het plafond van de verdieping onder de badkamer is een mooi klassiek plafond met sterk geprofileerd lijsten; dit moest uiteraard ten allen tijde bewaard blijven. Vooral het onderbrengen van een grote instap douche vereiste dan ook de nodige aandacht.

Om die reden werd de badkamer opgesplitst in 2 zone's in de langse richting van de badkamer, wat de badkamer enorm deed verruimen; de natte zone met bad en douche, en de 'droge' zone voor de circulatie en met het bergmeubel en de wastafels. Op de bevloering van de natte zone hebben we bovenop de bestaande houten roostering een nieuw vloersysteem aangebracht, voorzien van de nodige dichtingfolies en afgewerkt met een donkere betegeling. Het zorgvuldig uitgekozen strak wit bad, afgewerkt met een bekleding in kunstofharsplaat met bleke kern contrastreert mooi met de donkere tegels.  De andere zone werd afgewerkt met een kwaliteitsvolle vinyl.

Een tweede bijkomend probleempje was dat de wand achter het bad en de douche heel wat leidingen naar de bovenliggende verdiepingen bevatten. De wand werd dan ook ontdubbeld en er ontstond zo de mogelijkheid om in de wand te werken met een nis en een inbouwkastje met mat-glazen deurtje. De wand zelf werd afgewerkt met dezelfde betegeling als de vloer.

Het praktische bergmeubel met wastafel werd uitgevoerd in lichte kleur met duurzame laminaten en kunststofharsplaat en integreert zich door het uitgekiend materiaal- en kleurgebruik harmonieus in het geheel.

Categorie├źn   interieur
Type   wonen
Fase   gerealiseerd
Bouwheer   Delobelle-Cossaert
Locatie   Kortrijk
Uitvoering   2007-2010
Team   Marian Depuydt