Verbouwing woning te Vlamertinge

De woning stond ongelukkig ingeplant ten opzichte van de openbare weg, volledig achteraan op het pereel. Deze inplanting, en de vroegere situering van de inkom van de woning aan de tuin deden afbreuk aan de leesbaarheid en gaven de tuin een semi-openbaar karakter, met een gebrek aan privacy  als gevolg. De binnenruimtes zelf waren versnipperd, donker, en voorzien van een overschot aan circulatieruimte; doch de woning had een zeker karakter, een 'ziel'.

Met de verbouwing hebben wde problemen aangepakt:
De woning werd van een duidelijke naar de openbare weg gerichte inkom voorzien; en dit ter hoogte van de zijgevel, die plaalt aan een kleine geasfalteerde weg. Gezien de beperkte breedte van deze weg werd de inkom dieper in het bestaande volume geduwt, wat tevens de privacy en bescherming ten goede komt. 

De versnippering van de binnenruimtes werd aangepakt door het zoveel mogelijk wegbreken van de binnenmuren. Dit echter met het behoudt van en respect voor de hoofdstructuren.  

Een groot, twee verdiepingen hoog raam aan de inkom (oostzijde) laat het licht binnen tot diep in de woning.

Categorie├źn   verbouwing
Type   wonen
Fase   gerealiseerd
Bouwheer   Blanckaert
Locatie   Vlamertinge
Uitvoering   2001-2002