Verbouwing en uitbreiding woning en praktijkruimte in De Pinte

Een uitbreiding van een klein huisje met een tuinpaviljoen, een ruime keuken, meerdere slaapkamers, ... en dit met respect voor het bestaande groen en het bestaande huisje, ...

Een groot beschermend dak werd over de woning gelegd; in één enkel gebaar kregen de nieuwe volumes een dak en werd er een nieuwe dakverdieping op de woning gecreëerd.

De nieuwe volumes kenmerken zich door hun ‘openheid’ en baden in een overvloed aan daglicht. Het veelvuldig gebruik van gevelmaterialen binnen zoals glas, hout en baksteen, doet de grens tussen de woning en de tuin vervagen, betrekt de tuin op de binnenruimtes.

Binnenin is de grootste zorg besteed aan de afwerking; de trappen, de binnendeuren, de vloeren, de maatkeuken, ... waarin de vormgeving en het materiaalgebruik het globale concept onderlijnen.

Categorieën   verbouwing, interieur
Type   wonen
Fase   gerealiseerd
Bouwheer   Van Outryve
Locatie   De Pinte
Uitvoering   2001-2003