Verbouwing en interieur kantoorgebouw te Kuurne

De bedrijfsgebouwen, een aaneenschakeling van oude en nieuwe gebouwen, zijn duideijk meegegroeid met de groei van het bedrijf zelf. Het resultaat was een onoverzichtelijk geheel die coherentie mist. De vroegere inkom van de bedrijfsgebouwen zat verscholen achter de privé woning van de zaakvoerder.

Met deze verbouwing werd het kantoorgebouw voorzien met een in het oog springende inkompartij, ontvangstburelen en vergaderruimtes. 

Het werd een nieuw accent waarbij een rode muur uitnodigend van buiten naar binnen doorloopt. Deze muur wordt tevens het receptiemeubel. Het vericale glazen en blauwe element geeft de inkom ruimtelijkheid, een verticale gerichtheid, die de betonnen luifel doorboort; een loutere suggestie van het product dat het bedrijf produceert.

De verbouwde binnenruimtes bieden de gebruikers maximale flexibiliteit. Met schuivende en opendraaiende houten wanden kan men al naargelang de behoefte grotere of kleinere vergader- of ontvangstruimtes creëeren.

Categorieën   verbouwing, interieur
Type   werken
Fase   gerealiseerd
Bouwheer   Liften Coopman N.V.
Locatie   Kuurne
Uitvoering   1998-1999