Verbouwen en herinrichten kinderkribbe 'De Speeldoos' te Gent

Een bestaande grote ruimte in een oud schoolgebouw werd ingericht tot een speelse ruimte voor zuigelingen en peuters, en werd voorzien van:

Rond ruimtebepalend element met kindersanitair; deze scheidt de zone voor de peuters af van de zonde voor de zuigelingen maar bevat voor de beide leefgroepen hun typisch sanitair...

Ruimte-afbakende grote doorgeefkast; de ouders die hun kinderen brengen kunnen in het onthaal de eigen spullen veilig opbergen in het aan elk kind toegewezen doorgeefkastje, de opvoedsters beschikken erover op de plaats waar ze het nodig hebben. 

Centrale gemeenschappelijke keuken; praktisch gesitueerd langs het ronde sanitaire element en bruikbaar voor de beide leefgroepen.

Schuifwanden en een akoestische compartimentering om beide leefgroepen van elkaar te kunnen afscheiden

Kleurrijke potloodhekjes en -parkjes om de ruimtes van de kinderen af te bakenen naar de wensen van de opvoedsters en/of volgens de activiteiten die er plaatsvinden.

Een speelstraat in de oude gang van de school met ramen op kinderhoogte en met 'echte' straatverlichting.

Categorie├źn   verbouwing, interieur
Type   spelen
Fase   gerealiseerd
Bouwheer   Maria Middelares
Locatie   Gent
Uitvoering   2003-2007