Uitbreiden en herinrichten van dagverblijf 'Désiré van Monckhoven' te Gent

Een grote speelruimte voor kleuters, gecreërd in een woning, waarbij de koer werd dichtgebouwd, werd voorzien van:

Maximaal daglicht dmv lichtstraten, een koer dichtbouwen zou een donkere ruimte betekenen, de lichtstraten zorgen voor een overvloed aan daglicht.

Groen en verse lucht dmv een kleine patio. De patio werd voorzien tegen een tuinmuur, zodat het mogelijk werd om de tuinmuur te verlagen, zo kreeg de patio meer ruimte en lucht. Ventilatieroosters en een openschuivend raam zorgen voor de verse lucht. 

Maximaal toezicht en ruimte dmv een vide en een splitlevel. Door het plaatsen van het nivo van de uitbreiding tussen dit van de kelder en van de bestaande gelijkvloerse verdieping ontstaat er een interessante interactie tussen de verschillende ruimtes, valt het licht tot in de kelderruimtes (sanitair en keuken) en hebben alle ruimtes contact met elkaar.

Categorieën   verbouwing, interieur
Type   spelen
Fase   gerealiseerd
Bouwheer   Stadsbestuur Gent departement Facility Management
Locatie   Gent
Uitvoering   2005-2008