renovatie van een pand in het patershol te Gent

Wonen onder een authentiek 15e -eeuws dak

Een verkommerd koetshuis met eiken dak, de enige restant van een verdwenen klooster zat verstopt in het Patershol, een renovatie drong zich op.
Niet enkel het pand werd in ere hersteld, ook de gedempte Plotersgracht werd onder het pand terug opengelegd; een boeiende restauratie met verschillende stedelijke diensten!
Een robuust booggewelf biedt toegang tot een stadsloft met 2 slaapkamers, respectvol geplaatst tussen de oude structuren, zonder in te boeten op wooncomfort en beleving. Subtiel geplaatste ramen en een inpandig dakterras maken het compact wonen in het centrum van de historische stad meer dan aangenaam!

Categorie├źn   verbouwing
Type   wonen
Fase   gerealiseerd
Locatie   Gent
Uitvoering   2017 - 2019