Renovatie en inrichting van een woning te Gent

De hangende box in een stadswoning

De bestaande hoge achterbouw liet maar een beperkte buitenruimte toe, deze buitenruimte was niet méér dan een donkere spie in de schaduw van de gebouwen. Door het vervangen van de achterbouw met een nieuw, kleiner volume ontstaat een mooi terras in contact met de leefkeuken via een 4m hoog pivoterend raam. De achtergevel van de stadswoning is op het gelijkvloers opengewerkt zodat de geïntegreerde maatkeuken aansluit op de bestaande leefruimtes. De nieuwe badkamer op de verdieping hangt als een box boven de keuken, verbonden met de woning dmv een passerel. Tussen de bestaande achtergevel en de box laat een hoge lichtstraat het licht tot diep in de woning binnendringen.

ONTDEK HIER HET INTERIEUR VAN DEZE VERBOUWING

Categorieën   verbouwing
Type   wonen
Fase   gerealiseerd
Bouwheer   Debaveye
Locatie   Gent
Uitvoering   2011-2013
Team   Robby Delobelle, Marian Depuydt, Isabel Boens
Ontwerp   2008