Nieuwbouw woning te Kortrijk

De natuurlijke helling van het terrein en de oriëntering van de nieuwe verkaveling bepalen mee het ontwerp. De relatief 'vlakke' en gesloten straatgevel, kijkend naar het noorden, staat in contrast met de opengewerkte en geprofileerde tuingevel, gericht naar de zon.

Een lange muur in de voorgevel zorgt voor de nodige privacy, een strookraam erboven zorgt voor het nodige licht. Binnen in de woning daalt men langs de muur af naar de meer intieme leefruimte.

De opengewerkte achtergevel biedt ruim uitzicht op tuin, de vele ramen zorgen voor zonlicht tot diep in de woning. Waar nodig temperen grote betonnen luifels al te hevige zon. Een van de luifels is ook een leuk balkonnetje, een verlengstuk van de slaapkamer.

Het open karakter van de binnenruimte bezorgt de woning zichten en perspectieven tussen de verschillende woonfuncties onderling.

Categorieën   nieuwbouw
Type   wonen
Fase   gerealiseerd
Bouwheer   Fransen-Delobelle
Locatie   Kortrijk
Uitvoering   1996-1997